EEGRANTS

Language
Svečano zatvaranje Programa Europskog gospodarskog prostora za period 2009.-2014.godine.
Svečano zatvaranje Programa Europskog gospodarskog prostora za period 2009.-2014.godine.
Dana 6. prosinca 2017. godine u Zagrebu je održana svečana ceremonija zatvaranja Programa Europskog gospodarskog prostora za period 2009.-2014. godine.
U sklopu Programa provedeni su projekti Osnivanje interkulturne škole u Vukovaru i iNAVIS - Hrvatski nacionalni resursni centar za energetiku, zaštitu okoliša, pomorsko istraživanje i poslovnu inovaciju u Šibeniku. Projekti su financirani sredstvima darovnice Norveške, Islanda i Lihtenštajna uz sufinanciranje nacionalnim sredstvima.
Sredstvima Programa financiran je i čitav niz bilateralnih aktivnosti s ciljem jačanja bilateralnih odnosa između Hrvatske i zemalja donatora.
Na svečanosti se prisutnima obratila pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije gđa Ana Odak, g. Christian Halvorsen, zamjenik veleposlanice Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj te predstavnici korisničkih institucija koji su održali kratke prezentacije o provedbi projekata unutar Programa Europskog gospodarskog prostora za period 2009.-2014. godine.