EEGRANTS

Language
Studijsko putovanje u Portugal u sklopu provedbe Norveških i EGP financijskih mehanizama 22.-24. studenoga 2017. godine
Studijsko putovanje u Portugal u sklopu provedbe Norveških i EGP financijskih mehanizama 22.-24. studenoga 2017. godine
U sklopu provedbe Europskog gospodarskog prostora i Norveških financijskih mehanizama od 22.-24. studenoga 2017. godine održano je  studijsko putovanje u Lisabon, Portugal.
Cilj dvodnevnog posjeta predstavnika Hrvatske Nacionalne fokalne točke bio je upoznavanje s radom portugalskih institucija u sklopu provedbe Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma, razmjena iskustava i znanja vezano za korištenje financijskih mehanizama u financijskoj perspektivi 2009.-2014. te  stjecanje iskustava o postupku pregovora za novu financijsku perspektivu 2014.-2021.
Nadalje, hrvatska delegacija imala je priliku upoznati se provedbom ESI fondova u Portugalu, s obzirom na činjenicu da je Republika Portugal već 30 godina članica EU.
U sklopu svoga posjeta, Hrvatski predstavnici posjetili su jedan od uspješno realiziranih projekata  "Putovi Sepharada" financiran putem financijskog mehanizma EGP-a te je održana prezentacija vezano uz vidljivost i informiranje.
Drugog radnog dana studijskog posjeta, organiziran je sastanak s predstavnicima Agencije za koheziju i razvoj koja je zadužena sveukupnu koordinaciju, praćenje, evaluaciju, ali i dezignaciju, plaćanje, ovjeravanje i komunikaciju.