EEGRANTS

Language
Godišnja radionica za komunikaciju u organizaciji Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i Europskoga gospodarskog prostora
U sklopu nove financijske perspektive 2014.-2021. financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške u razdoblju od 10. – 11.10.2017. godine održana je Godišnja komunikacijska radionica vezano za pitanje informiranja i komunikacije. Na dvodnevnoj radionici sudjelovali su predstavnici Ureda za financijske mehanizme (FMO) iz Bruxellesa, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Islanda i Kraljevine Norveške, predstavnici Nacionalnih fokalnih točaka i  veleposlanstava.
U uvodnom dijelu radionice, gospođa Emma Kwesiga Lydersen koja je zadužena za komunikaciju u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške, naglasila je kako načini komuniciranja moraju biti konzistentni, ciljani i kreativni s obzirom na česte promjene alata kojima se služimo za komunikaciju i informiranje.  Kako bi zemlje korisnice još uspješnije provodile komunikacijsku strategiju u izradi je novi komunikacijski priručnik.  Tijekom radionice, polaznici su izrađivali i montirali kratke video filmove pomoću mobitela koje svakodnevno koristimo pod nadzorom profesionalnih novinara i fotografa. Osim toga održane su razne diskusije i rasprave vezano za novi priručnik i kako što učinkovitije provoditi komunikacijske aktivnosti.