EEGRANTS

Language
„Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku (turističko naselje Solaris) od 5. - 7. listopada 2017. godine
„Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku (turističko naselje Solaris) od 5. - 7. listopada 2017. godine

Od 5. - 7. listopada 2017. godine u Šibeniku održan je informativno-edukativni događaj „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“  u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i  drugih partnerskih institucija.
Svečani događaj otvorila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, gospođa Gabrijela Žalac. Tijekom trodnevnog događanja  na kojima je dnevno prisustvovalo više od 600 sudionika  predstavljene su brojne teme, između ostaloga i Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske, nacionalni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, programi europske teritorijalne suradnje. Osim toga, održane su brojne radionice  i predavanja, potpisivanje sporazuma, sajam EU mogućnosti itd.
Veliki interes građana bio je usmjeren na mogućnost financiranja projekata kroz Norveški i EGP financijski mehanizam u Hrvatskoj koji su također predstavljeni.
Konferencija je bila mjesto razmjene iskustava, povezivanja i  jačanja suradnje prema realizaciji što većeg broja projekata, budući da je Hrvatskoj na raspolaganju niz financijskih potpora iz ESI fondova te međunarodnih financijskih mehanizama.